HOŞGELDİNİZ

13 Ekim 2015 Salı

ZERDEÇAL MASKESİ!

Herkese merhaba, 
Sizlere güzel mi güzel birçok hastalığa iyi gelen zerdeçal bitkisinden bahsedeceğim. 
Zerdeçal (zerdeçap):
Zencefilgiller familyasından; anavatanı Doğu Hindistan olan çok yıllık bir bitkidir. Zerdeçal yurdumuzda yetiştirilmez. Yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renktedir. Safranı andıran boyalı bir madde çıkarılır. Baharat olarak kullanılır. Kökleri ana ve yan köklerden oluşur, ana kök yumru şeklinde, yan kökler parmak kalınlığında, yer elması şeklinde, dışı kahverengimsi içi sarı veya kırmızımsı sarı renktedir. Zerdeçalın aktif maddesi curcumidir. Aynı zaman da bitki antienflamatuar ve antioksidan etkilere sahiptir. Orta Asya’nın geneli, kuzey Afrika ülkeleri gibi fazla baharat sever insanların, yemeklerde kullanmasının yanında Güzellik maskesi olarak da kullanmaktadırlar.
Zerdeçal maskesi, özellikle de Hindistan’da evlilik öncesinde genç kızlar tarafından yapılması gelenek haline gelmiştir. Günümüzde batılı ülkelerde güzelliğine düşkün bayanlarda artık bu egzotik maskeleri kullanmaya başladılar. İlk olarak Zerdeçal maskesinin faydaları esmer ve kumral tenli bayanların tercihidir. Bunun sebebi olarak, en büyük faydası cildimizde aydınlanma sağlamasıdır.
Açık tenli olduğum için ilk denemeye korktum diyebilirim ancak merak ettiğimden bir cesaret maskesini denedim.Maskeyi uygulayıp yaklaşık 15-20 dk beklettim. Ciltten zor çıkıyor gerçekten ama  cildimi gerçektende güzel temizledi.Bu maskeyi evden çıkmayacağınız zamanlarda özellikle esmer bayanlar mutlaka denesin. Ben bir süre kullanmaya devam edeceğim. Zerdeçal ile yapılan birçok maske tarifi var. Cildim kuru olduğu için ben zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve zerdeçal kullanarak yaptım. Normal maske kıvamına gelinceye kadar göz kararı yağlarla karıştırıp sürdüm. Üstelik duş öncesi yapılırsa bu maske etkisini daha çok gösterdiğide söyleniyor. Zerdeçalın aktarlardan bulabilirsiniz. Yağlı ciltler içinse zerdeçalı yoğurtla karıştırıp uyguluyorlar. Cilt rengini açtığı, sivilcelere iyi geldiği, cilt lekelerinede iyi geldiği söyleniyor. Bu maskeyi denemekte fayda var diye düşünüyorum. Umarım sizlerde deneyip memnun kalırsınız. Yorumlarınızı bekliyorum kızlar. Hoşçakalın :) 

Sadece bir tık :

10 yorum:

  1. çok teşekkürler...çok faydalı deneyeceğim. bloğuma da bekliyorum rnkync.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim umarım memnun kalırsın.. Takipte olacağım :)

      Sil
  2. Güzel bir maskeye benziyor zaten zerdeçalin iyi gelmediği, işe yaramadığı bir şey yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cildi guzel temizliyor fakat biraz zor cikiyor soyledigim gibi :)

      Sil
  3. çok beğendim denemeyi düşünüyorum canım takibe aldım. banada beklerim canım

    www.burcumblogger.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim tesekkurler bende takibe alacagim :)

      Sil
  4. çok faydalı bir yazı yazı olmuş en kısa zamanda deneyeceğim,yeni blog açtım senide bekliyorum http://guzellikhareketi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim denediğinde umarim memnun kalırsın.. Takipte olacağım , yine beklerim :)

      Sil
  5. Hemen deniceem cok merak ettim. Takipteyim bloguma beklerim :) selinolcay.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarini bekleyeceğim umarim beğenirsin ..Takipte olacağım yine beklerim :)

      Sil

 

Dennizkizi Copyright © 2015 | Türkçeleştirme: Karamsar Temalar